Geef jouw garderobe een frisse boost

Door slim te kopen, goede verzorging en beter hergebruik

Vintage en tweedehands kleding zijn helemaal terug van weggeweest en bieden een geweldige kans om stijlvol én milieubewust te zijn. Bij ReShare hebben we een passie voor duurzaamheid en willen we je laten zien hoe je goed met jouw kleding kunt omgaan. In deze blog leggen we je uit hoe je dat kunt doen en hoe een kledingstomer hierbij kan helpen. Duurzaam omgaan met kleding bestaat grofweg uit drie onderdelen: slim kopen, goede verzorging en beter hergebruik.

Hoe zorg je goed voor de kleding die je al hebt?

5 Tips zodat kleding die langer meegaat.

1. Was kleding minder vaak om slijtage te verminderen en kleuren helder te houden. Als je een kledingstomer hebt, kun je die gebruiken om je outfit weer fris te laten ruiken. Dit scheelt een hoop stroom en water.

2. Bewaar kleding op de juiste manier: vouw rekbare stoffen op en hang snel kreukende kleding op. Sluit ritssluitingen voor het wassen om schade aan andere kledingstukken te voorkomen.

3. Repareer gaten of kapotte ritsen indien mogelijk, of zoek hulp bij reparatie.

4. Behandel vlekken zo snel mogelijk met warm water, zeep, een vlekkenstift of een kledingstomer.

5. Hergebruik oude kleding door ze om te vormen tot nieuwe stijlen of creatieve projecten.

Deze tips helpen niet alleen om kleding langer mooi te houden, maar dragen ook bij aan een duurzamere levensstijl.

Een kledingstomer kan dus helpen om duurzamen om te gaan met je kleding.

De voordelen op een rij:

Extra schoon: Of het nu gaat om zijden blouses, linnen jurken of denim jasjes, veel stoffen worden gewassen op 30 graden. Maar wist je dat bacteriën zich niet veel aantrekken van deze temperaturen? Pas bij hogere temperaturen worden ze echt verwijderd. Met stoomtemperaturen van rond de 100 graden worden niet alleen bacteriën, virussen en allergenen verwijderd, maar wordt ook de stof gedesinfecteerd en voelt deze weer heerlijk fris aan.

Veilig voor jouw kleding: Kledingstomers zijn zacht voor al jouw outfits en zorgen ervoor dat jouw garderobe langer meegaat. Geen risico op beschadiging van vezels of prints, omdat de stoom zich door de stoffen heen werkt zonder druk uit te oefenen. Kreukels en vouwen verdwijnen als sneeuw voor de zon, terwijl ongewenste geurtjes direct worden verwijderd. Zo ben je altijd klaar om de dag te trotseren in een frisse outfit.

Milieuvriendelijk: Met een kledingstomer hoef je eens gedragen kledingstukken niet direct in de wasmachine te gooien. Dit bespaart water en elektriciteit, waardoor je een positieve impact hebt op het milieu. Bovendien blijft jouw kleding langer mooi, waardoor je minder vaak hoeft te shoppen voor nieuwe items en "fast fashion" gemakkelijker links kunt laten liggen.

Zelf ervaren? Kom langs!
Wil je meer weten over hoe een kledingstomer zoals de Steam One Pro2000 jou kan helpen om jouw garderobe een duurzame boost te geven? Kom langs in de ReShare Stores in Rotterdam, Tilburg, Deventer, Leiden, Den Bosch en ontdek de voordelen van tweedehands kleding opfrissen en desinfecteren.

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Steam One Benelux

Alle artikelen